Wie ben ik?

Mijn naam is Marja van Oost (1962).

Ik woon, samen met mijn man Harm en onze twee zonen Bob en Rik, in Houten. Ik ben op mijn 17e begonnen met werken. Ruim 5 jaar heb ik in een winkel gewerkt. Dag in dag uit onder de mensen zijn en ze helpen bij het uitzoeken van cadeautjes en deze dan mooi inpakken. Dat kon een kop en schotel zijn, maar net zo goed een strijkplank. Het resultaat … vrolijke, blije mensen. 

Daarna heb ik 18 jaar gewerkt bij de Technische Universiteit Delft als office manager voor een afdeling die zich bezig hield met ontwikkelingssamenwerking. Het bevorderen van kennisoverdracht en het opleiden van mensen (veelal uit ontwikkelingslanden) stond daar centraal. Ik vond het toen al mooi om te zien dat samenwerken en blijven leren – voor zowel mensen als instituten – tot groei en ontwikkeling leidde. In die tijd mocht ik ook jonge mensen opleiden, begeleiden en kennis laten maken met werken binnen een dienstverlenende organisatie.

Die omgeving heeft mij geinspireerd en gemotiveerd om zelf te blijven leren, om nieuwsgierig te zijn naar anderen en om te luisteren naar wat zij te vertellen hadden.

Na 18 jaar was het tijd om een volgende stap zetten. Een stap waarbij de begeleiding van mensen een andere vorm zou krijgen. Waarbij ik meer tijd kon nemen voor én aandacht kon gaan geven aan de ander,  omdat ik dat belangrijk vond.  Juist omdat dát was wat ik zelf miste in de drukte van alle dag. Een drukke baan, 2 jonge kinderen, vaak onderwerg in een file, een verhuizing en het feit dat mijn vader ernstig ziek was, leidde tot een burn-out.  Een cadeautje eigenlijk, want nu werd het tijd om het roer om te gooien en mocht ik de groei en ontwikkeling van mijzelf aandacht geven. Dit alles, én de vraag “waarom we doen wat we doen?” brachten me bij de Academie voor Psychodynamica. Daar heb ik de 4-jarige opleiding tot therapeut gevolgd en ik ben er ruim 6 jaar werkzaam geweest als mentor, supervisor en scriptiebegeleider.

In 2009 ben ik begonnen met mijn praktijk Stralend Verder. De mensen die ik hier begeleid, hebben allemaal iets gemeen: stress en burn-out klachten. Deze specialisatie is dus als vanzelf gegroeid én uitgebreid naar het begeleiden van kinderen met PDS-klachten. Want kinderen met PDS-klachten ervaren soms al heel lang pijn en ongemak en dat leidt zeker tot stress.

Alhoewel ik graag intellectueel en spiritueel wordt uitgedaagd in het werk met volwassenen, vind ik het  ook heel leuk om met kinderen te werken. Ze zijn slim en wijs en kunnen vaak heel snel aangereikte oefeningen als vanzelfsprekend toepassen in hun leven. Daarmee krijgen ze daadwerkelijk een mooi instrument in handen waarmee hun klachten verminderen of zelfs oplossen. 

Stressvermindering en persoonlijke groei, dat is wat ik wil bevorderen. Dus of je nu jong bent of iets ouder,  ik loop graag een stukje met je mee. Ik geef je daarbij graag de extra aandacht en tijd die nodig is om weer in verbinding met jezelf te komen en om de rust en ontspanning te vinden om te groeien.

Ik zie stress, burn-out en onverklaarbare lichamelijke klachten vooral als een onbewust verlangen om iets in je leven te veranderen. En samen met jou ga ik graag op zoek naar wat jouw lijf jou te vertellen heeft, zodat je stralend verder kunt.

Degenen die mij echt kennen, weten dat ik:

  • mijn ochtend begin met een stevige wandeling of een stukje fietsen
  • met heel veel plezier cursussen volg en boeken lees over mijn vakgebied
  • in de ogen van mijn kinderen een echte “nerd” ben, want wie vindt studeren nou leuk?
  • gek ben op chocolade en appeltaart
  • het liefst enge boeken lees van Stephen King
  • de hele dag kan luisteren naar country muziek
  • heel graag naar tennis kijk en nog liever zelf een wedstrijdje speel
  • nog steeds veel leer van mijn kinderen die me zo heerlijk een spiegel kunnen voorhouden.

Studie

4 jarige post HBO Psychodynamische Therapie (Academie voor Psychodynamica)

Medische Basiskennis (Atma Instituut)

Psychosociale Basiskennis (Con Amore)

Jaarlijkse herhaling EHBO

Werkervaring

Therapeut en coach bij Stralend Verder
(2009 – heden)

Mentor, supervisor en studie- en scriptiebegeleider bij de Academie voor Psychodynamica
(2006 – 2013)

Technische Universiteit Delft                           Office manager bij het Centre for International Cooperation and Appropriate Technology     (1986 – 2004)

Nascholingen

Ik volg jaarlijks workshops en cursussen, o.a. op het gebied van:
Stress & Burn-out                                       Acceptance and Commitment Therapy          Korte Oplossingsgerichte Therapie
Psych-K
Assen van Verandering
Preventieve Conflicthantering (Pat Patfoort)
Pesten
Kind en Puber Coaching 
HSP                                                                 Kernvisie Coaching

Marja van Oost – 06-57712118  – info@stralend-verder.nl
Share This