Verbindend Communiceren

Verbindend communiceren, geweldloze communicatie, geweldloze conflicthantering … zo maar een paar termen waarbij het draait om hoe we op een prettige, respectvolle manier met elkaar in contact kunnen komen én blijven.

Taalgebruik heeft een effect op ons welbevinden. Het kan ervoor zorgen dat we ons aangevallen of ongewenst voelen. Maar we kunnen er met taal ook voor zorgen dat de ander zich welkom voelt én gehoord en gezien.

We kunnen elk moment op nieuw beginnen om de ander respectvol, zonder oordeel of verwijt, te benaderen. Want als wij zelf het voorbeeld geven in verbindend communiceren, zal onze gesprekspartner (groot of klein) ons hierin zeker volgen.

Jij kunt als volwassene het goede voorbeeld geven aan je kind óf aan de kinderen in je klas óf aan je collega’s op het werk. Wil je leren hoe jij een verbindende factor kunt zijn in je gezin, je klas of op de werkvloer? Bel of mail me …. dan kijken we hoe we jou, en misschien ook wel jouw collega’s enthousiast kunnen maken om jouw omgeving een beetje aardiger voor elkaar te maken.

Want als je een goede verbinding met jezelf hebt, ben je gelukkiger. Je weet dan wat je nodig hebt, wat je belangrijk vindt, wat je kan en waarom je bestaat. Je staat dan steviger in je schoenen en je kan anderen vol vertrouwen tegemoet treden.

Op een positieve manier contact maken met anderen, geeft plezier, geluk en succes. Goed communiceren helpt om samen mooie dingen te bereiken en conflicten te voorkomen of op te lossen. En als je wat basisregels kent, wordt dat een stuk makkelijker. 

Ik ben een groot fan van Marshall Rosenberg’s Geweldloze Communicatie. En nog meer van Pat Patfoort die o.a. met het boek Jef en Lien zo eenvoudig duidelijk maakt hoe conflicten ontstaan en hoe we ze kunnen voorkomen en oplossen. 

Wil je meer weten, lees dan:

Geweldeloze Communicatie
Jef en Lien
Ik wil, jij wil niet. Geweldloos Opvoeden
Verdediging zonder aanval
De giraf en de jakhals
STOP met aardig zijn

 

–   Marschall Rosenberg
–   Pat Patfoort
–   Pat Patfoort
–   Pat Patfoort
–   Justine Mol
–   Thomas d’Ansenbourg

 

Marja van Oost – 06-57712118  – info@stralend-verder.nl
Share This