Stress & Burn-out

Stress & Burn-out, steeds meer mensen krijgen er mee te maken. Ook onder jongeren komt stress steeds vaker voor. Hard werken op zich is niet de oorzaak. Stress wordt vooral veroorzaakt door een combinatie van factoren die zorgen voor een disbalans in je lijf en in je leven.

We “moeten” steeds meer van onszelf én onze omgeving. De druk wordt steeds hoger opgelegd, zowel zakelijk als privé. Daarnaast zorgen sociale media, digitaal (thuis-) werken constant voor steeds meer prikkels en informatie, waar we vaak direct op willen reageren of angstig van worden. Dit maakt dat er nog nauwelijks rust en ruimte is voor onszelf. Door covid en de social distancing is dat er allemaal niet beter op geworden.

Ook onze karaktereigenschappen (perfectionisme, loyaliteit, controle behoefte etc.) én de wijze waarop we met problemen omgaan, spelen een belangrijke rol in hoe wij stress ervaren.

Heb je last van stress of van een burn-out, zoek dan hulp. De klachten gaan niet vanzelf over, maar er is zeker iets aan te doen.

Ik zie stress vooral als een mogelijkheid en verlangen om te groeien en te veranderen. Door aandacht te geven aan mentale, emotionele, lichamelijke en sociale aspecten van jouw leven, zorgen we samen voor herstel van een gezonde balans. Stapsgewijs sta je dan weer krachtig in het leven.

logo-RBCZ

   RBCZ licentienr. 911302R

Stralend Verder

Marja van Oost
Natuursteen 2
3991 SP Houten

06-57712118

info@stralend-verder.nl

Verdere informatie

Psychodynamisch Therapeut
Zorgverlenersnr. AGB 90-039286
Praktijkcode AGB (0) 177756
KvK Utrecht 30253434

VBAG-logo

VBAG licentienr. 2090824

Share This