Stress & Burn-out

Stress & Burn-out, steeds meer mensen krijgen er mee te maken. Ook onder jongeren komt stress steeds vaker voor. Hard werken op zich is niet de oorzaak. Stress wordt vooral veroorzaakt door een combinatie van factoren die zorgen voor een disbalans in je leven.

We “moeten” steeds meer van onszelf én onze omgeving. De druk wordt steeds hoger opgelegd, zowel zakelijk als privé. Daarnaast zorgt Social Media constant voor prikkels en informatie, waar we vaak direct op reageren. Dit maakt dat er nog nauwelijks rust en ruimte is voor onszelf.

Ook onze karaktereigenschappen (perfectionisme, loyaliteit, controle behoefte etc.) én de wijze waarop we met problemen omgaan, spelen een belangrijke rol in hoe wij stress ervaren.

Heb je last van stress of van een burn-out, zoek dan hulp. De klachten gaan niet vanzelf over, maar er is zeker iets aan te doen.

Ik zie stress vooral als een mogelijkheid en verlangen om te groeien en te veranderen. Door aandacht te geven aan mentale, emotionele, lichamelijke en sociale aspecten van jouw leven, zorgen we samen voor herstel van een gezonde balans. Stapsgewijs sta je dan weer krachtig in het leven.

 

ap_logo

VBAG-logo
logo-RBCZ

Share This