Psychotherapeut in Houten

Als psychotherapeut in Houten kan ik je op veel vlakken begeleiden en helpen. Mijn specialisatie ligt op het gebied van burn-out en stress gerelateerde klachten en het prikkelbare darm syndroom. Tijdens de sessies nemen we de tijd en krijg je de ruimte om jouw verhaal in een prettige en veilige omgeving te vertellen. Daarna kunnen we methodes en oefeningen kiezen die een persoonlijk herstelplan vormen. We gaan uit van jouw innerlijke wijsheid. Wij helpen mensen met een burn-out in Houten door middel van psychotherapie. Hierbij stellen we een persoonlijke behandeling op die passend is bij de klachten die jij ervaart. Je krijgt oefeningen die je zullen helpen om weer in balans te komen. 

Heb je een burn-out in Houten? Neem dan contact op om kennis te maken. Voor vragen of om een afspraak te maken, bel je 06-57712118 of stuur je een mail naar info@stralend-verder.nl.

Wat is de oorzaak van stress of een burn-out?

Er zijn veel factoren – zowel intern als extern – die stress veroorzaken. Wil jij aan de slag met bijvoorbeeld een burn-out? Dan is het goed om te weten dat we tijdens de sessies ook kijken naar karaktereigenschappen zoals perfectionisme, loyaliteit en de behoefte aan controle. De combinatie van jouw karaktereigenschappen en factoren in jouw leven kunnen een oorzaak zijn van de stress die jij ervaart. Tijdens de gesprekken in de sessies houden we je een spiegel voor, waarmee we bewustwording creëren. Vervolgens kunnen we oefeningen kiezen waar jij ook tussen de sessies door zelfstandig mee aan de slag kunt. Als psychotherapeut in Houten help ik jou op een persoonlijke manier. Dit doe ik aan de hand van diverse werkvormen, die elk hun eigen kenmerken en effecten hebben. De behandeling wordt dus volledig op jouw behoeften afgestemd. Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem vrijblijvend contact op door te bellen met 06-57712118 of te mailen naar info@stralend-verder.nl.

Psychotherapeut Houten

Kinderen en jongeren met PDS

In mijn praktijk behandel ik voornamelijk kinderen en jongeren met PDS klachten (prikkelbaredarmsyndroom). Ook kinderen en jongeren die kampen met bijvoorbeeld onzekerheid, faalangst en hooggevoeligheid help ik graag verder. 

In mijn praktijk behandel ik vooral jongeren met het prikkelbaredarmsyndroom in Utrecht en omgeving. Ik maak daarbij gebruik van een hypnotherapie protocol dat bestaat uit ongeveer 6 consulten. Hierbij worden ademhalings- en ontspanningsoefeningen en visualisaties ingezet. Je kunt deze oefeningen ook thuis doen zodat je tussen de sessies door zelfstandig aan herstel kunt werken. Als psychotherapeut in Houten maak ik voor iedereen een persoonlijk plan. Ik vul de behandelingen aan met technieken die zijn toegespitst op jouw situatie.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hypnotherapie bij kinderen met PDS en onbegrepen buikpijn klachten zeer effectief is.

Mijn praktijk is gevestigd in Houten, maar gemakkelijk te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer.  Als je op zoek bent naar psychotherapie, hulp bij PDS of hypnotherapie in Utrecht ben je van harte welkom.

Psychotherapeut in Houten voor hypnotherapie

Een van de werkvormen die ik als psychotherapeut in Houten geregeld toepas, is hypnotherapie. Onder hypnose kom je namelijk gemakkelijk bij je onderbewuste. Daar vind je de oorzaak, krijg je inzicht en wordt de oplossing zichtbaar voor de problemen die jij ervaart. Tijdens een hypnose raak je in een trance, je bent je echter volledig bewust van wat er gebeurt en hebt controle over je eigen handelen. Hypnotherapie is geschikt voor veel verschillende klachten. Faalangst of examenvrees bijvoorbeeld, maar ook voor stress gerelateerde klachten, angsten en diverse onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten.

logo-RBCZ

   RBCZ licentienr. 911302R

Stralend Verder

Marja van Oost
Natuursteen 2
3991 SP Houten

06-57712118  info@stralendverder.nl

Verdere informatie

Psychodynamisch Therapeut
Zorgverlenersnr. AGB 90-039286
Praktijkcode AGB (0) 177756
KvK Utrecht 30253434

VBAG-logo

VBAG licentienr. 2090824

Share This