Hulp bij prikkelbaredarmsyndroom in Utrecht

Heb jij last van het prikkelbaredarmsyndroom in Utrecht en zoek je daar gerichte hulp bij? Als psychotherapeut in Houten help ik kinderen en jongeren met het Prikkelbare Darm Syndroom in Utrecht en omgeving. 

In Nederland heeft 5  tot 20% van de kinderen last van chronische buikpijn. Symptomen die hierbij vaak voorkomen zijn: buikpijn, buikkrampen, een opgezette buik, een opgeblazen gevoel, winderigheid door gasvorming, misselijkheid, vermoeidheid, verstopping of diarree etc.

De klachten verschillen per persoon. Bij sommige kinderen lijken de darmen sterk te reageren op prikkels, zoals voeding, drukte, spanningen of emoties. Omdat stress en klachten elkaar kunnen versterken is het belangrijk om ook die dingen die stress veroorzaken te onderzoeken.

Therapie voor Prikkelbare darm syndroom in Utrecht in 6 sessies

In ongeveer 6 consulten gaan we aan de slag met een speciaal ontwikkeld hypnotherapie protocol. Je leert ademhalings- en ontspanningsoefeningen en visualisaties die zeer effectief zijn en ook thuis kunnen worden gedaan. Omdat iedere situatie anders is, gebruiken we zo nodig ook andere werkvormen die het beste aansluiten bij uw kind. Deze aanpak op maat geeft een beter resultaat.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat hypnotherapie bij kinderen met PDS en onbegrepen buikpijnklachten heel effectief is. Na 1 jaar waren 85% van de kinderen die met hypnotherapie werden behandeld nog steeds pijnvrij. Wanneer je op zoek bent naar hypnotherapie in Utrecht kom dan gerust langs in onze praktijk in Houten. Onze praktijk is met de auto of met het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar.

Prikkelbare Darm Syndroom Utrecht

Heb jij PDS?

Ervaar jij klachten zoals buikpijn of onrustige darmen, en heb je via de dokter geen oorzaak kunnen vinden voor je klachten? Dan kan het zomaar zijn dat je last hebt van PDS. Ik behandel in mijn praktijk in Houten met name kinderen met PDS. Daarnaast help ik mensen met een zeer breed scala aan klachten, zoals mensen met angstklachten of een burn-out in Houten. 

Als jij zoekt naar een effectieve behandelmethode voor het prikkelbaredarmsyndroom in Utrecht en omgeving ben je bij mij aan het juiste adres. Ik behandel je aan de hand van een hypnotherapie protocol dat speciaal ontwikkeld is voor PDS klachten. Afhankelijk van de situatie zetten we ook andere werkvormen in. Iedere aanpak is persoonsgericht en in zijn geheel toegespitst op jouw klachten.

Kom in contact

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem dan even contact met me op via 06-57712118 of info@stralend-verder.nl, dan vertel ik je er alles over.

logo-RBCZ

   RBCZ licentienr. 911302R

Stralend Verder

Marja van Oost
Natuursteen 2
3991 SP Houten

06-57712118  info@stralendverder.nl

Verdere informatie

Psychodynamisch Therapeut
Zorgverlenersnr. AGB 90-039286
Praktijkcode AGB (0) 177756
KvK Utrecht 30253434

VBAG-logo

VBAG licentienr. 2090824

Share This