PDS

Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) wordt ook wel onverklaarbare buikpijn genoemd. Symptomen die hierbij vaak voorkomen zijn: buikpijn, krampen, misselijkheid, vermoeidheid, verstopping, diarree, een opgeblazen gevoel etc. Wanneer deze klachten al lange tijd bestaan, kunnen zich ook nare gevoelen zoals angsten, schuldgevoel, schaamte, boosheid, verdriet of vervelende andere  nare gedachten ontwikkelen.

Wanneer er geen medische verklaring gevonden kan worden voor de klachten, dan zijn er in de medische wereld weinig tot geen behandelmethodes die voor verlichting van de klachten kunnen zorgen. Met het specifieke hypnotherapie protocol worden echter hele goede resultaten behaald. Meer dan 84% kwaliteitsverbetering is meer regelmaat dan uitzondering. Dat is ook de reden dat kinderartsen steeds vaker doorverwijzen voor hypnotherapie.

Het hypnotherapie protocol werkt zo goed omdat kinderen goed in trance te brengen zijn. Ze kunnen goed schakelen tussen realiteit en verbeelding en hebben vaak van zichzelf al een rijk voorstellingsvermogen dat hen hierbij goed kan helpen. 

In ongeveer 6 consulten leert uw kind ademhalings- en ontspanningsoefeningen en visualisaties die heel effectief zijn. Door de oefeningen regelmatig ook thuis te doen, wordt het steeds makkelijker om snel te kunnen ontspannen. Afhankelijk van de situatie van uw kind worden er in de begeleiding zo nodig andere werkvormen toegepast. Op deze manier vinden we samen de oplossing die het beste bij uw kind past en daardoor een beter resultaat geeft.

De voortgang wordt, in overleg met het kind, met de ouders teruggekoppeld en ook wordt er besproken hoe de ouders hun kind zelf optimaal kunnen ondersteunen.

De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wil je weten of je voor vergoeding in aanmerking komt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

logo-RBCZ

   RBCZ licentienr. 911302R

Stralend Verder

Marja van Oost
Natuursteen 2
3991 SP Houten

06-57712118

info@stralend-verder.nl

Verdere informatie

Psychodynamisch Therapeut
Zorgverlenersnr. AGB 90-039286
Praktijkcode AGB (0) 177756
KvK Utrecht 30253434

VBAG-logo

VBAG licentienr. 2090824

Share This