PDS

Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) wordt ook wel onverklaarbare buikpijn genoemd. Symptomen die hierbij vaak voorkomen zijn: buikpijn, misselijkheid, vermoeidheid, verstopping, diarree etc.

Wanneer er geen medische verklaring gevonden kan worden voor de klachten en verdere behandeling door een arts geen effect heeft, blijkt hypnotherapie vaak een goed alternatief.
Steeds vaker verwijzen ook kinderartsen door voor hypnotherapie.

In ongeveer 6 consulten (volgens een protocol) leert het kind o.a. werken met ademhalings- en ontspanningsoefeningen en visualisaties die ook thuis worden gedaan.
Afhankelijk van de situatie van het kind wordt de begeleiding verder toegespitst. Op deze manier vinden we samen de oplossing die het beste bij het kind past en daardoor een beter resultaat geeft.

De voortgang wordt, in overleg met het kind, met de ouders teruggekoppeld en ook wordt er besproken hoe de ouders hun kind zelf optimaal kunnen ondersteunen.

De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Consulten voor kinderen worden door sommige verzekeraars zelfs geheel vergoed.
Wil je weten of je voor vergoeding in aanmerking komt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

ap_logo

VBAG-logo
logo-RBCZ

Share This