Zoek je hulp bij een burn-out in Houten en omgeving?

Als psychotherapeut help ik al jaren mensen met een burn-out in Houten en omgeving. Een burn-out overkomt je niet zomaar. Er gaat vaak een tijd van veel stress, roofbouw op je lijf en een gebrek aan contact met jezelf aan vooraf. Het kan goed zijn dat je chronisch overprikkeld bent door de veelheid aan informatie die dagelijks op je afkomt. Zowel op werk- als privégebied kan de druk hoog liggen. Een burn-out kan zich op allerlei manier uiten. Dit kan zowel fysiek als mentaal zijn. Je kan het merken aan weinig tot geen energie hebben, angst- of paniekaanvallen of een lage irritatiegrens. Achteraf kun je de tekenen van een burn-out helder zien, maar in de weg ernaartoe is men zich er vaak niet van bewust. Iedereen met een burn-out in Houten, de regio er omheen of elders in Nederland is bij mij welkom. Samen gaan we aan de slag met de mentale, emotionele, lichamelijke en sociale aspecten in je leven, en brengen deze in balans. Heb je vragen of wil je een afspraak maken, bel 06-57712118.

Een burn-out in Houten behandelen met hypnotherapie

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie, waarbij onder andere gewerkt wordt met trance (ook wel hypnose genoemd). Trance is een natuurlijk verschijnsel dat iedereen  eigenlijk wel kent. Bijvoorbeeld wanneer we een boek lezen of naar een film kijken waarin we zo opgaan, dat het even lijkt alsof de wereld om ons heen even niet meer bestaat. Wanneer we trance bewust opwekken, dan spreken we van hypnose. Tijdens een hypnotische trance ben je in een ontspannen, geconcentreerde staat van bewustzijn, waarin meer ruimte ontstaat voor het onbewuste. Daardoor kunnen oude, negatieve patronen zichtbaar gemaakt worden en doorbroken worden. Een goede werkvorm dus om bijvoorbeeld een burn-out aan te pakken.

Burn out Houten

Een stapsgewijze aanpak

Bij hypnotherapie in mijn praktijk in Houten kun je in een veilige en prettige omgeving stapsgewijs werken aan je mentale en fysieke gezondheid. We kijken naar “onverklaarbare” lichamelijke klachten en gaan in de sessies op zoek naar de oorzaak daarvan. Door jouw ervaringen en/of patronen en eigenschappen zichtbaar te maken, komen we tot nieuwe oplossingen. Als je eenmaal een burn-out hebt, heb je vaak weinig energie of kamp je met andere klachten. Dit maakt het onmogelijk om alle factoren tegelijk aan te pakken. Door stap voor stap te werken, kunnen we het herstelproces in gang zetten. In veel gevallen plannen we iedere drie weken een sessie. Tussen deze sessies zal je merken dat je inzichten krijgt en dingen gaat verwerken. Bij iedere volgende sessie bespreken we je ervaringen. De tijd tussen de sessies is dus even belangrijk als de sessies zelf. Je zult merken dat dit een positief effect heeft op je zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Als de therapie afgelopen is kun je hierdoor jezelf beter beschermen tegen terugval. Je kunt tevens bij mij terecht voor hypnotherapie in Utrecht en omgeving. Bijvoorbeeld als je wilt werken aan zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling, last hebt van angsten of onverklaarbare lichamelijke klachten.

Een luisterend oor

Je verhaal rustig kunnen vertellen, gehoord en gezien worden, is een eerste vereiste als je besluit ondersteuning te zoeken voor je klacht/probleem. In een prettige, veilige omgeving biedt Stralend Verder een luisterend oor. Wanneer je jouw verhaal vertelt, kunnen wij ontdekken wat de reden is waardoor jij vastloopt. Door je een spiegel voor te houden toetsen we je overtuigingen en creëren we bewustwording. Vanaf dit punt kunnen we een methode of oefening kiezen die voor jou werkt. Tijdens de sessies en zelfstandig tussen de sessies door, zul je oefeningen doen die bijdragen aan je herstel. Doordat wij de sessies iedere drie weken inplannen is er ruimte voor jou om zelfstandig aan de slag te gaan. Iedere sessie is een contactmoment waarop wij professionele begeleiding bieden en nieuwe methodes kunnen inzetten. Tijdens de telefonische intake – waar uiteraard geen kosten voor in rekening worden gebracht, bekijken we of het zinvol is een afspraak te maken.

Over mijn werkwijze als psychotherapeut

Als psychotherapeut in Houten werk ik zowel met volwassenen als met kinderen. Omdat hypnotherapie veel meer omvat dan hypnose, kan er door de verschillende werkvormen een behandeling op maat geboden worden voor diverse klachten. In overleg bekijken we welke therapievorm het beste bij je past. Of je nu ondersteuning zoekt bij een burn-out in Houten of voor een prikkelbaredarmsyndroom in Utrecht, ik sta voor je klaar. Door het kiezen van een voor jou meest geschikte werkvorm (NLP, Assen van Verandering, Systemisch Werk, regressietherapie, hypnotherapie etc.) zorgen we voor een beter resultaat.

Kom in contact

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op via 06-577 121 18 of info@stralend-verder.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

logo-RBCZ

   RBCZ licentienr. 911302R

Stralend Verder

Marja van Oost
Natuursteen 2
3991 SP Houten

06-57712118  info@stralendverder.nl

Verdere informatie

Psychodynamisch Therapeut
Zorgverlenersnr. AGB 90-039286
Praktijkcode AGB (0) 177756
KvK Utrecht 30253434

VBAG-logo

VBAG licentienr. 2090824

Share This